Immunerősítés és a cink szerepe az egészség megőrzésében

Az egészségmegőrzés fontosságát és szükségességét ma már egyre többen érzik, így ez egy igazán fontos pont lett az életünkben. Sokan ráeszméltek ugyanis, hogy az egészség megőrzése fontos gazdagági kérdés is. A már kialakult betegséget gyakran csak otthon fekve tudjuk csak kipihenni, ami a munka kiesését jelenti, továbbá a kezelések is nagy költséget rónak pénztárcánkra. Az egészségünk megőrzése elengedhetetlen egy minőségi élet eléréséhez. Ahhoz pedig, hogy egészségünket megtarthassuk és a betegségeket megelőzhessük a legfontosabb az immunitás megtartása és erősítése.

immun4-egeszseg

Az immunrendszer

Az immunrendszer a szervezetben az a nagyon komplex rendszer, amelynek legfontosabb szerepe hogy, a különböző kórokozók ellen megfelelő védelmet nyújtson. A nap 24 órájában több fronton is harcon az egyén egészségéért. Az immunrendszer összetettségét tekintve igazán könnyedén sérül.

Honnan tudhatjuk, hogy az immunrendszerünk rossz állapotban van?

A következő pontokba megismerhetünk néhány olyan változást, amelyek mutathatják a legyengült immunrendszert.

  • Krónikus fáradtság Egy átdolgozott nap után, illetve a napi rendszerességgel végzett testmozgást követően természetes, hogy az ember fáradtnak érzi magát. Ebben az esetben nem ezekre a folyamatokra gondolunk. Inkább arról van szó, hogy ha folyamatosan kimerültnek érezzük magunkat, ha a legapróbb és legrövidebb időt igénybe vevő tevékenység is nehezünkre esik. Az utóbbi esetek ugyanis gyakran az immunrendszer nem megfelelő állapotát mutatják. Illetve érdemes megjegyezni, hogy a folyamatos kedvtelenség és rossz hangulat is jelezheti az immunitás gyengeségét.
  • Gyakori vírusos és bakteriális fertőzések A kelleténél többször vagyunk influenzásak, gyakorta alakul ki herpesz a testünkön, jellemzően nehezítik napjainkat a torokfertőzés és megfázás tünetei? Az íny-, torok-, fül- vagy tüdőgyulladás kialakulása is jellemző életünkre, akkor bizony sürgősen gondolkozzunk el a megfelelő immunerősítésről, ugyanis ezek egyértelmű jelei annak, hogy szervezetünk nem éppen a legnagyszerűbb formájában van.
  • Sebgyógyulás nehézsége Cinkhiány során gyakran jelentkezhetnek a különféle sebek gyógyulási folyamatában fellépő nehézségek, amely szintén a nem megfelelő immunműködést mutatja. A cink egy olyan ásványi mikroelem, amely a szervezet számára kis mennyiségben ugyan, de elengedhetetlen. Elősegíti a sebgyógyulást, valamint a sejtregenerálódást is.
  • Allergia Kevesen tudják, de az allergiás reakciók megjelenése gyakran összefüggésben áll az immunrendszer állapotával. Ugyanis gyakran az immunrendszer állapotától függ, hogy a szervezet, milyen mértékben képes felvenni a harcot az allergénekkel kapcsolatban. Számos eset mutatja, hogy a megfelelő immunerősítéssel megszüntethetően az allergiás tünetek, reakciók is. Ezek mellett a gyenge immunműködést mutathatja a hajhullás, a pattanások megjelenése, valamint más bőrbetegségek kialakulása is. Szerencsére ma már azonban kiváló étrend-kiegészítők állnak a rendelkezésünkre, amelyeknek köszönhetően több fronton is támogathatjuk az immunrendszerünket. Ilyen speciális termék az IMMUN4 kapszula is, amely egy igazán sokoldalú étrend-kiegészítő. Összetevői között olyan gyógynövények találhatóak, amelyek egytől-egyig képesek akár több fronton is támogatni az immunerősítést. Az IMMUN4 gyógynövény tartalma mellett cinket is biztosít a fogyasztók számára.

Cink szerepe az immunerősítésben

A cink a szervezet számára nélkülözhetetlen ásványi anyag, amelyről kevesen tudják, hogy kis mennyiségben ugyan, azonban nélkülözhetetlen a szervezet számára. Létfontosságú szerepet játszik ugyanis a szervezet ellenálló képességének megőrzésében. Fontos a vércukorszint és az anyagcsere folyamatok szabályzásához, a növekedéshez, az ízérzés megőrzéséhez, továbbá a sebgyógyuláshoz és a nemi fejlődéshez is. A cink hiányának következtében fáradtság tapasztalható, tapasztalhatók lesznek fejlődési zavarok is valamint a szervezet ellenálló képessége is lecsökken.

Mivel a cink ennyire fontos szerepet játszik az immunitás megőrzésében, így elengedhetetlen volt, hogy az IMMUN4 összetevői között szerepeljen.

Szájmaszkok használata kiemelten fontos a COVID elleni küzdelemben és egészségünk megőrzése érdekében. Szájmaszkokról bővebben itt lehet olvasni

Szájmaszkok kaphatóak!

BioCo Multi Immuntabletta 60db

BioCo Multi Immun tabletta 60db

A BioCo Multi Immun 12 féle vitamin mellett 3 féle értékes növényi kivonatot tartalmaz, amelyek magas hatóanyag-mennyiséggel bírnak.

Ár: 3390 Ft
Megnézem
Újdonság

Ascorvita Immuno Maxbevont tabletta 30db

Ascorvita Immuno Max bevont tabletta 30db

Nyújtott hatóanyagleadású tabletta az immunrendszer normál működéséért.

Ár: 1690 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!